1. Yoga

Yogaforløb

Jeg underviser på nogle specifikke yogakurser, som udbydes af FOF/AOF og har også mine egne hold. Udover gruppeundervisning for privatpersoner, tilbyder jeg undervisning til foreninger og virksomheder indenfor de yogaformer, som er beskrevet nedenfor. Forløbenes varighed, antal gange og lokation aftales specifikt med jer.

Har du/I brug for skræddersyet yoga undervisning tilpasset specifikke behov, så kontakt mig for at høre mere om dén mulighed. Så finder vi sammen en model der passer til dit/jeres behov.

Yogaformer

Nedenfor finder du beskrivelser af de yogaformer jeg tilbyder.

Hatha yoga

Hatha yoga beskrives ofte som den oprindelige og mest udbredte form for yoga som praktiseres. 'Ha' beskriver solen og den vitale energi i kroppen og 'tha' betyder månen og den mentale energi. Vi kommer til at arbejde med forskellige stillinger og arbejder samtidig med åndedrættet. Dermed opnås balance imellem krop og sind. Med Hatha yoga styrker du kroppen og har mulighed for at øge mobiliteten, blandt andet i ryggen. Stillingerne er nøje udvalgt og tilpasset deltagerne. I alle mine yogatimer lægger jeg vægt på at sikre, at deltagerne bliver guidede til stillingen, som er tilgængeligt for den enkelte og finjusterer hvor der er brug for det.

Stillingerne bliver udført på alle planer, det vil sige stående, siddende og liggende.

Denne yogaform er for alle og er en god måde at begynde, hvis du er ny til yoga. Tempoet tillader at finjustere stillingerne og at øge kropsfornemmelsen undervejs. Selvom det kan være fysisk krævende at være i de forskellige stillinger, så er pulsen stabil.

Restorative yoga

Denne yogaform er meget rolig og hver stilling bliver holdt i længere tid. De fleste stillinger bliver understøttet af hjælpemidler, såsom puder, tæpper og pøller. Formålet er her, at få kroppen til at slappe helt af, mens man befinder sig i stillingen. Det giver gode resultater, ikke kun i forhold til især muskler og fascia (kroppens bindevæv), men i den grad også på nervesystemet. Gennem de nøje udvalgte stillinger og langsomme vejrtrækninger, bliver den del af vores nervesystem aktiveret, som er ansvarlig for en beroligende respons. Vores travle hverdag aktiverer derimod den anden del af vores nervesystem. En balance mellem netop de to grene af det autonome nervesystem kan forebygge stress, øge livskvaliteten, forbedre søvn og fordøjelsen. Selvom det er en yderst rolig form for yoga, så arbejder vi kroppen igennem - dog på en blidere måde.

Denne yogaform er for alle - fra nybegyndere til øvede. Den kan anbefales især til dig, som ønsker at tage en pause fra dagligdagen og få tanket op.

Yoga for aktive (f.eks. kajakroere og løbere)

Løb og kajakroning er – lige som mange andre sportsgrene – forholdsmæssigt ensformige kropsbevægelser og byder på mange gentagelser. Det kræver en del af kroppen og øger risikoen for skader.

Vi arbejder på at styrke hele kroppen og optimerer især de muskelgrupper og led, som bliver mest udfordret under sporten. Vi øger rotationsevne, styrker især ryggen og skuldrene, og arbejder med fleksibiliteten i hoften. Vi træner corestyrken, som har en vigtig funktion for en god holdning under løb og kajakroning.

Undervisningen er sammensæt af klassiske Hatha stillinger og lettere flow øvelser (sekvens af stillinger), som kombineres med vejrtrækningen. Du kan forberede dig på, at du nok kommer til at få varmen.

Denne yogaform er især for dig, som nyder at løbe, ro kajak, vandre langt eller er aktiv.

Stole-Yoga

Stole-yoga er en fremragende måde at arbejde kroppen igennem uden at skulle have det klassiske set-up med en yogamåtte. En stabil stol med ryglæn uden ruller bliver til hovedredskabet. Mange af de traditionelle stillinger bliver modificeret og lavet med hjælp af en stol.

Stole-yoga er en oplagt yogaform for virksomheder med medarbejdere, som netop tilbringer mange timer i en siddende stilling foran en skærm. Et undervisningsmodul varer typisk 30 minutter, hvor vi arbejder med de områder, som bliver mest belastet under siddende stillinger. Det er især nakke, skulder, arme og ryggen. Derudover, kommer jeg til at give tips til hvordan korte og nemme øvelser i løbet af dagen, vil kunne forebygge ensidige belastninger og øger dermed velværet og forebygger belastningsskader.

Stole-yoga er også en fremragende yogaform for folk med fysiske udfordringer (fx efter en operation) og ældre, som er ny til yoga og som endnu ikke har mobiliteten til at skifte til de forskellige stillinger (stående, liggende, siddende på gulvet, etc.). Undervisningen bliver tilpasset efter evne og behov. Ved hjælp af regelmæssige og daglige sekvenser af kort varighed bliver det ofte muligt at øge mobiliteten, således at et klassisk yogaforløb efterhånden bliver muligt.

2. Åndedrætscoaching

Åndedrætsøvelser spiller en vigtig rolle i yoga. Et sundt åndedræt skaber forudsætningerne for at kroppen kan fungere optimalt. Der er dog meget mere til åndedrættet end det. Ud over, at det er det første og det sidste vi foretager os i livet, så har vi igennem åndedrættet og specifikke øvelser muligheden for at påvirke vores nervesystem. Et afbalanceret nervesystem, det vil sige et nervesystem, som kan skelne mellem aktiv og passiv tilstand, har en fundamental betydning for at kunne forebygge stress-relaterede symptomer, søvnløshed og fordøjelsesproblemer for at nævne de vigtigste.

Jeg tilbyder et første Intromøde online på 20 minutter, hvor vi taler sammen og kommer ind på, hvad dine forventninger er og hvordan jeg eventuelt kan hjælpe dig. Det første møde er kvit og frit. Ønsker du at gå videre, tilbyder jeg et forløb over én måned, som typisk løber over 4 online møder af 30 minutters varighed én gang om ugen. Derudover vil du for hver dag modtage 3 korte videoseancer af maks. 5 minutter, hvor jeg guider dig igennem specifikke øvelser. Det er alt afgørende, at du bruger den tid hver dag til at øve dig i. Du har altid mulighed for at kontakte mig enten telefonisk eller per mail mellem vores online møder, hvis du har et spørgsmål.

Derudover tilbyder jeg workshops og foredrag af en til to timers varighed om åndedrættet. Kontakt mig for at høre nærmere.

3. Workshops og Foredrag

Jeg tilbyder workshops om Stole Yoga og Åndedrætsteknikker. Mine workshops er delt op i en teoretisk del, hvor jeg deler min viden om emnet, og en praktisk del, hvor vi omsætter det til øvelser. Du får konkrete guidelines og øvelser for at komme i gang.

Jeg er interesseret i at udbrede viden om disse områder, for at få flere mennesker interesseret i muligheden for at tage ansvar for sig selv ved at forbedre deres livsvilkår og helbred. Udover aftenskoleundervisning holder jeg gerne foredrag for virksomheder, interessegrupper, patientforeninger og lignende.